Om CPH DIA
CPH Diagnostisk Center A/S – i daglig tale CPH Dia – udfører billeddiagnostiske undersøgelser i høj faglig kvalitet og med kort ventetid.

CPH dia er et af de største private billeddiagnostiske centre i Danmark, hvor erfarne og engagerede speciallæger og radiografer hver dag skaber de bedste betingelser for hurtige undersøgelser, som derved sikre hurtig udredning og behandling af patienter.

Vi samarbejder med læger, sygehuse, forsikringsselskaber og det offentlige sygehusvæsen samt andre privathospitaler.

CPH DIA ligger tæt ved offentlige transport, motorvej og har gode parkeringsforhold (gratis).

De forskellige billeddiagnostiske undersøgelser er et hjælperedskab til hurtig og korrekt diagnose hos den enkelte patient.

Ultralydsskanning

Vores specialister anvender ofte ultralydsskanning af muskler, led, sener og maven, når de skal stille en præcis diagnose.

Hvad er en ultralydskanning

Ultralydscanning anvendes ofte til at stille mere præcise diagnoser af sygdomme/tilstande i muskler, led, sener, indre organer og bløddele (muskler, sener og led, testikler, hud) samt lymfeknuder og faste ”knuder” i huden. Ultralydscanning kan også bruges til at måle blodgennemstrømningen i blodkar (doppler flow). Resultatet af en ultralydsundersøgelse bruges af den behandlende læge til at stille en diagnose og planlægge behandling, hvis det er nødvendigt. Man anvender også ultralydscanning til mere præcis punktur.

Fordele og begrænsninger

En ultralydsscanning producerer levende billeder, hvilket gør undersøgelsen i stand til at iagttage bevægelser, blodstrømning m.v. og kan bruges af lægen til at styre en kanyle til en helt præcis position. Ultralydsscanning anvendes derfor til at vejlede injektioner fx blokader, foretage punkturer fx udtømning af en væskeansamling, samt foretage vævsprøver (biopsier).

Muskler, sener og led kan også ultralydsskannes, men kun overfladen af knogler er synlige på ultralydsscanneren. Det samme gælder lunger, hvor ultralydsscanning kun kan se overfladen af lungerne, men ikke selve lungevævet. Ultralyd af tarme kan give værdifulde oplysninger, men kan ikke anvendes til sikkert at udelukke fx knuder i tarmene.

Ultralydsscanning til billeddiagnostik udsender ingen stråler og er uden biologiske skadevirkninger for patienten. Det kan derfor foretages ubegrænset uden risiko for patienten.

CPH Billeddiagnostisk Center tilbyder ultralydsskanning af:

  • Hals
  • Halspulsårer (med doppler flow)
  • Skjoldbruskkirtel og spytkirtler
  • Muskler, sener og led
  • Mave (lever, galdeveje, milt, bugspytkirtel)
  • Lyske
  • Nyrer og urinveje
  • Testikler
  • Lymfeknuder
  • ”Knuder” i huden
  • Blokader
  • Udtømning af væskeansamlinger
  • Vævsprøver

Kan alle få lavet en ultralydskanning?

Alle mennesker kan få udført en ultralydsscanning. For personer med svær overvægt kan scanningen ikke altid føre til det bedste resultat, da fedtdepoter kan gøre scanningsbillederne uklare.

Er der forberedelse til en ultralydsskanning?

Ultralydsscanning af maveregionen/bughulen foretages bedst, når man er fastende. Undlad derfor at spise og drikke andet end vand 6 timer før undersøgelsen. Ultralydsscanning af nedre del af maveregionen og bækken foretages bedst, når du har urin i blæren. Undlad derfor at lade vandet den sidste time inden scanningen. Ultralydsscanning kræver i øvrigt ingen forberedelser, medmindre der skal foregå andre indgreb eller undersøgelser samtidigt, der kræver dette.

Ultralydsundersøgelse af den øvre del af maven (Lever, galdeveje og bugspytkirtel)

De sidste 3 timer før undersøgelsen må du ikke spise, ikke drikke noget (heller ikke vand), ikke ryge og heller ikke tygge tyggegummi. Hvis du gør det, bliver resultatet af undersøgelsen dårligere. Hvis du ryger udvides blodkarrene, og hvis du spiser eller drikker, dannes der spyt og mavesyre, og galdeblæren tømmer sig. Det gør det svært for lægen af se organerne ved scanningen.

Ultralydsundersøgelse af den nedre del af maven (nyrer og urinveje eller terminsbestemmelse)

Du skal komme med en fuld blære til undersøgelsen, Det vil sige, at du skal drikke rigeligt før undersøgelsen og ikke tisse 1 time før undersøgelsen. Hvis din blære ikke er fuld, kan lægen ikke vurdere blæren og området bag ved blæren, og man kan heller ikke se livmoderen (ved terminsbestemmelse).

Ultralydsundersøgelse af hele maven

De sidste 3 timer før undersøgelsen må du ikke spise, ikke drikke noget (heller ikke vand), ikke ryge og heller ikke tygge tyggegummi. Hvis du gør det, bliver resultatet af undersøgelsen dårligere. Hvis du ryger udvides blodkarrene, og hvis du spiser eller drikker, dannes der spyt og mavesyre, og galdeblæren tømmer sig. Det gør det svært for lægen af se organerne ved scanningen. Samtidig skal du møde med en fuld blære, så du må ikke tisse 1 time før undersøgelsen.

Medicin

Du kan tage din sædvanlige medicin. Hvis du skal faste, kan du tage medicinen med MEGET lidt vand, eller vente med at tage medicinen til efter undersøgelsen.

Det siger patienterne
Vi lever af den gode patientoplevelse og det er altid vigtigt for os, at vores patienter føler sig hørt og set. Her ses et udpluk af de anmeldelser, som vi har fået på henholdsvis trustpilot og facebook.
Christian 2021
Førsteklasses behandling
I forbindelse med rygsmerter og diskusprolaps oplevede jeg CPH Dia og CPH Privathospital, og jeg kan kun give de mest positive anbefalinger. Jeg fik førsteklasses behandling igennem hele forløbet, fleksibelt og meget professionelt og samtidig med overskud og menneskelighed, så jeg følte, at jeg som patient var mere end et nummer i rækken”
Hanne 2021
Rart og trygt sted
Tak for omsorgsfuld modtagelse på jeres klinik – og særligt tak til jeres radiograf, som tålmodigt og roligt tog imod mig til MR scanning. Han formåede at berolige mig så meget inden scanningen, at jeg næsten glemte hvor nervøs jeg var